Vrednote podjetja

Podjetje Soline Pridelava soli d.o.o. ima pridobljeno koncesijo za upravljanje Krajinskega parka Sečoveljskih solin. V podjetju se že vse od svojega obstoja zavedamo pomena sodelovanja z lokalnim okoljem, ohranjanja naravne in kulturne dediščine ter trajnostnega razvoja. Glavne vrednote podjetja so utemeljene na več kot 700 let stari tradicije naravnega sobivanja človeka in narave in ohranjanja solinske krajine.

S številnimi projekti, ki jih izvajamo v sodelovanju z okoljem, v katerem delujemo in poslujemo, dejavno vključujemo številne družbene in interesne skupine, s katerimi skrbimo k razvijanju odgovornosti do naravnega okolja.

Vso dejavnost, ki jo opravljamo na območju Krajinskega parka Sečovljske soline, uravnavamo in izvajamo v skladu s postavljenimi zavezami in cilji. Na spoštovanju do narave temeljijo tudi naše blagovne znamke, ki predstavljajo poslanstvo podjetja:

  • Piranske soline
  • Lepa Vida
  • KPSS


Krovni slogan je Sol je morje, ki ni moglo nazaj na nebo.


BZ01PIRANSKE SOLINE je avtohtona slovenska blagovna znamka, ki temelji na več kot 700 let stari tradiciji pridobivanja naravne morske soli. Zaobjema kvalitetne prehrambene izdelke, ki temeljijo na morski soli in številne dodatke, namenjene uporabi v kuhinji. Piranska sol z zaščiteno označbo porekla in solni cvet sta nosilna produkta v liniji Piranskih solin.
BZ02

Ime LEPA VIDA sega v znani mit iz slovenskega ljudskega izročila. Blagovna znamka zajema naravne kozmetične izdelke za vsakdanjo nego kot so kopalne soli, solne pilinge, olja in mleko za telo, mila in razne dodatke.

V Thalasso Spa Lepa Vida vam ponujamo naravne učinkovine kot so solinsko blato, slanico in kopalno sol, ki so pridobljene v Krajinskem parku Sečoveljske soline. Spa center Lepa Vida na na prostem je umeščen sredi solinskih polj in vam nudi obilico tretmajev za boljše počutje.

BZ03Krajinski park Sečoveljske soline predstavlja edinstveno območje, kjer v sožitju človeka in narave domuje že stoletja dolga tradicija pridelovanja soli. Zaradi izjemne biotske in krajinske pestrosti ter bogate kulturne dediščine so soline zavarovane kot krajinski park .


Projekt SOLJKE

Prijavite se na naše e-novičke