15,30 €

Veliki kristali morske soli, pridelani po tradicionalni metodi v Krajinskem parku Sečoveljske soline.

Solna kopel - ritual za sprostitev in nego kože

Sol združuje v sebi toplino sonca, živahnost morja in marljivost solinarja. Zato že po prvi kopeli občutite prožnost telesa, sproščenost duha in mehkobo kože.

Ljudje so že od nekdaj poznali pozitivne učinke kopeli, še posebej solnih kopeli. Kopel je morda eden od najbolj primernih načinov za sprostitev in pomiritev, ki si jo žal v sodobnem življenju premalokrat privoščimo. V nasprotju s prhanjem nas kopel več kot samo očisti. Topla voda sprošča mišice, poglobi dihanje in prežene nemir, poleg tega pa blagodejno deluje na našo kožo. Slane kopeli za razliko od sladke vode kožo ne izsušijo, zato so še posebej primerne za krhko in suho kožo. Sol iz Sečoveljskih solin je bogata s številnimi elementi, med katerimi zaradi svojih regenerativnih in razstrupljajočih učinkov izstopa magnezij.

Izdelek je 100% naraven. Izdelek ne vsebuje parabenov, parafina, silikonov, umetnih barvil in umetnih dišav.

Izdelek je pakiran v velik plastičen tulec (PET), ki se lahko reciklira.

Namig za uporabo:

Kad napolnite z vodo želene temperature (ne več kot 38°C). Dodajte pest soli in premešate, da se kristali soli raztopijo. V kopeli uživajte do 30 min. Po kopeli kožo po potrebi splahnite s čisto vodo. Sproščujoči učinek solne kopeli povečate, če po kopeli zaviti v toplo odejo ali brisačo počivate še vsaj 30 min. Priporočamo do dve solni kopeli tedensko. Solna kopel deluje protistresno in sproščujoče in tako pomaga, da lažje zaspimo in bolje spimo, zato jo še posebej priporočamo ob koncu napornega dneva.

Opozorilo:

Ljudje z oslabljenim srčno-žilnim sistemom naj se pred uporabo izdelka posvetujejo s svojim zdravnikom.


Maris Sal


Projekt SOLJKE

Prijavite se na naše e-novičke