24,99 €

Pridelovanje soli na tradicionalen način je močno povezano s silami narave. Te ustvarjajo solinsko blato, bogato z minerali morja. Njegovo blagodejno moč vaše telo hvaležno sprejme že ob prvem nanosu.

Solinsko blato je s slanico obogateno morsko blato pastozne, naravno mehke konsistence in črnikaste barve. Izvorno morsko blato po izkopu na izbranih lokacijah znotraj območja solin pregnetemo ter ga nato odpeljemo na zorenje. Postopno dozorevanje solinskega blata poteka v zorilnih bazenih v stiku s slanico, iz katere se blato navzame soli in mineralov – vsebuje številne kemijske elemente, od katerih prevladujejo silicij, kalcij, natrij, magnezij, kalij, žveplo, brom in jod.

Namig za uporabo:

Solinsko blato uporabljamo kot oblogo za telo, saj pospešuje izločanje odpadnih snovi iz telesa, s čimer pripomore k preoblikovanju postave ter k lepemu in zdravemu videzu kože. Še posebej ga priporočamo v boju proti celulitu. Uporabljamo ga tudi kot masko za obraz. Solinsko blato kožo napenja in čisti, zato ga priporočamo za uporabo pri mastni in nečisti koži.

Kot obloga za telo: Nanesite debel sloj solinskega blata na telo (boke, stegna in trebuh).Predel, ki je namazan s solinskim blatom povijte s folijo in toplo brisačo. Po 20 minutah izdelek odstranite s pomočjo priložene lesene spatule, uporabljeno blatno oblogi pa zavrzite v koš za smeti. Kožo sperite z mlačno vodo. Priporočamo, da si pred nanosom privoščite solni piling, ki bo odstranil odmrle kožne celice ter oblogi omogočil lažji dostop do globljih plasti kože. Učinek blatne obloge lahko še povečate, če uporabite blato segreto do največ 45°C, po oblogi pa kožo zmasirate s slanico ali matično vodo. Blato segrejte nad vodno kopeljo. Po oblogi priporočamo, da vsaj 30 minut počivate.

Kot maska za obraz: Odstranite ličila z obraza, ga temeljito umijte in obrišite. S pomočjo prstov ali kozmetičnega čopiča nanesite tanko plast solinskega blata in se pri tem izognite predelu okrog oči. Pustite, da se solinsko blato približno 15-20 minut suši, nato ga odstranite s pomočjo vlažne papirnate krpice ali vate ter kožo sperite z mlačno vodo. Po blatni maski priporočamo uporabo vlažilne kreme za obraz. Priporočamo uporabo enkrat na teden.

Opozorilo: Pred uporabo izdelek dobro premešajte s pomočjo priložene lesene spatule. Izdelek po vsaki uporabi dobro zaprite. Če ne uporabite celega izdelka, mora biti površina preostalega solinskega blata v embalaži prekrita s slojem slanice ali matične vode. Izdelek ne zavrzite v odtok ter preprečite stik izdelka s kopalniškimi površinami, saj nastale madeže težko odstranimo. Uporabite dva meseca po odprtju.

Izdelek je namenjen izključno zunanji uporabi in se ga ne sme uporabljati pri odprtih ranah, kroničnem ekcemu in /ali preobčutljivosti na solinsko blato. Ne sme priti v stik s sluznico. Pri težavah s kožo in /ali srčno-žilnimi obolenji priporočamo, da se pred uporabo posvetujte z zdravnikom. Hranite izven dosega otrok.


Maris Limus, Maris Aqua, Glyceryl Caprilate.

Izdelek ne vsebuje parabenov, parafina, umetnih barvil in umetnih dišav.

Projekt SOLJKE

Prijavite se na naše e-novičke