Nove mešanice začimbnih soli

06.01.2023 / V rubriki Novice Recepti

Našo družino zeliščnih soli smo obogatili s tremi novimi izdelki. Za vas smo pripravili tri nove okusne mešanice naše prvovrstne, ročno narejene morske soli, ki smo ji dodali sušene paradižnike, baziliko ali rožmarin. Tokrat smo se odločili za mono začimbne kombinacije, ki jedi oplemenitijo s točno določenimi notami in okusi. Mešanice so namenjene tistim, ki točno vedo kaj želijo s svojo kuho doseči.

Začimbna sol z baziliko
, sestavljajo mešanica nerafinirane morske jodirane soli in 23 odstotni delež sušenih listov bazilike. Bazilika je s svojo sladko, rahlo paprikasto noto nepogrešljiv element mediteranske kuhinje. Izdelek se odlično ujema s svežimi solatami in vsemi jedmi s paradižnikom. Dodamo jo lahko v razne zeliščne omake, ki jih vonj bazilike prijetno osveži. Lahko jo celo uporabimo pri soljenju vode za testenine. Tisti bolj drzni, pa si lahko našo mešanico z baziliko privoščijo tudi na sveže narezani lubenici ali meloni. Poskusite to malce noro kombinacijo in vam zagotovo ne bo žal.

5528 zacimbna sol bazilikoZačimbna sol z rožmarinom vsebuje kar 20 procentov te cenjene dišavnice. Rožmarin in bazilika sta ena izmed najbolj poznanih mediteranskih zelišč. Mnogi trdijo, da je rožmarin namenjen predvsem jedem s krompirjem, ki jih res izvrstno dopolni. Naša mešanica vsekakor ne sme manjkati na vašem pečenem krompirju. Ta bo tako lažje pripravljen in zagotovo še okusnejši. Začimbna sol z rožmarinom se odlično poda tudi drugim sladkastim gomoljem kot so rdeča pesa ali sladek krompir. Imenitno dopolni pečeno zelenjavo, ribe, perutninsko meso, svinjsko pečenko ali pečeno jagnjetino. Krasno dopolni kuhana jajca, jedi z avokadom in svežim paradižnikom. Lahko jo posipamo na krušno testo pred pečenjem, ali pa jo preprosto primešamo oljčnemu olju v katerega pomočimo košček sveže pečenega kruha, kar nas v mislih popelje na nam najbolj priljubljene kotičke mediteranskih destinacij.

5529 začimbna sol rozmarin


Začimbna sol s sušenim paradižnikom, vsebuje kar petdeset procentov tega izvrstnega in Mediteranu nepogrešljivega sadeža. Uporabljamo izključno paradižnike italijanskega porekla, certificirane ekološke pridelave. Sladkoba paradižnika, ki jo uravnoveša slanost ročno pridelane morske soli obogati prav vsako jed. Poskusite jo na pečeni zelenjavi, solatah, juhah, jajčnih jedeh, jedeh z avokadom ipd. Pravzaprav je primerna povsod, saj povzdiguje in plemeniti vsakršen okus. Z njo lahko celo dosolite v trgovini kupljeno paradižnikovo omako ali sveže narezane paradižnike ter jim tako dodate noto domačnosti. Primerna je torej za vse, od najbolj preproste solate naprej. Zagotovo jo morate poskusiti tudi s skuto na opečenih kruhkih, kar zagotovo ne boste obžalovali. Dober tek.

5527 začimbna sol paradiznikom


Poleg posamičnih pakiranj je izdelek na voljo tudi v setu vseh treh mešanic. Tega lahko trenutno kupite zgolj v naših trgovinah, bo pa v kratkem dosegljiv tudi na spletu. Poskusite jih in ugotovite zakaj bodo naše zeliščne soli postale nepogrešljivi del vašega vsakodnevnega kuhanja.

Projekt SOLJKE

Prijavite se na naše e-novičke