Nega obraza s slanico

25.05.2022 / V rubriki

Družina kozmetičnih izdelkov Lepa Vida je bogatejša za dva nova člana, dva izdelka za nego obraza, ki vsebujeta slanico-matično vodo iz Sečoveljskih solin. Ta dragocena tekočina, ki nastane pri tradicionalni proizvodnji soli je lahko 8 krat bolj koncentrirana od morske vode in vsebuje številne raztopljene minerale. Slanica kot kozmetična sestavina deluje vlažilno, saj kot humektant privlači in zadržuje vodo v koži. Od številnih elementov, ki jih najdemo v slanici je magnezij tisti, kateremu pripisujejo najmočnejši učinek. Poleg slanice krema za obraz vsebuje tudi druge aktivne vlažilne učinkovine kot je hialuronska kislina v multi-molekularni obliki, ki koži dovaja vlago tako na površini kot v globljih plasteh ter ekstrakt soka listov aloe vera. Poleg humektantov krema vsebuje tudi emoliente, ki kožo zapolnijo in mehčajo ter okluzive, ki na koži ustvarijo zaščitno plast in preprečijo transepidermalno izgube vode. To nalogo smo zaupali derivatu kokosovega olja (Caprylic/Capric Triglyceride), skvalanu rastlinskega izvora, arganovemu olju ter oljčnemu olju. Kremo za obraz lahko uporabljate tako zjutraj kot zvečer. Dermatološko testiranje je pokazalo, da je primerna za vse tipe kože, tudi za občutljive.

Kremo za obraz s slanico lahko vključimo tudi v nego kože pred in po sončenju. Dodano rastlinsko olje karanje (Pongamia glabra seed oil) pomaga pri zaščiti kože pred UV sevanjem, zato kremo nanesemo pred zaščitno kremo s SPF filtri. Kareotenoidi (ß-karoten in astaksantin) iz ekstraktov solinske mikroalge Dunaliella salina in sladkovodne mikroalge Haematococcus pluvialis pa dodatno krepijo obrambne mehanizme kože in zmanjšajo vnetne kožne odzive, ki se pojavijo zaradi pretirane izpostavljeni UV žarkom in oksidativnega stresa. Krema za obraz s slanico s svojimi vlažilnimi učinkovinami je zato odlična nega kože obraza po sončenju in pomaga k ohranjanju mladostnega videza kože.

8750 vlazilna krema za obraz  T

Prvi korak k nege kože je ustrezno čiščenje, zato smo razvili tudi čistilno peno za obraz, ki prav tako kot krema za obraz vsebuje slanico-matično vodo. Čistilna pena je narejena brez sulfatov in vsebuje nežne detergente, ki učinkovito odstranijo umazanijo in ostanke ličil brez, da bi pri tem kožo preveč izsušili. Dodana slanica in aloe vera pa poskrbita za dodatno vlaženje in zaščito kože. Čistilna pena je primerna za vse tipe kože, tudi za občutljivo. V kolikor uporabljate metodo dvojnega čiščenje kože, čistilno peno uporabite v drugem koraku po oljnem čistilcu.

8860 nezna cistilna pena za obrazProjekt SOLJKE

Prijavite se na naše e-novičke