"(NOT) A DROP IN THE OCEAN" Mojca Gazič

19.03.2024 / V rubriki Novice

Vljudno vabljeni na odprtje razstave sodobnega nakita avtorice MOJCE GAZIČ

»(NOT) A DROP IN THE OCEAN«,

ki bo v Casermi na Leri v Krajinskem parku Sečoveljske soline v četrtek, 21. marca 2024 ob 18. uri.

Na otvoritvi razstave bo tudi glasbena spremljava, večer nam bosta popestrila pevka Manca Kozlovič in pianist Denis Horvat.

Razstava bo na ogled od ponedeljka do nedelje do 12. maja 2024. Urnik galerije.

O AVTORICI IN RAZSTAVI

Mojca Gazič je 2012 magistrirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje – smer Unikatno oblikovanje pri prof. Tanji Pak. Z zlatarstvom se ukvarja od leta 2016, ko je bila prvič na daljši delavnici pri zlatarskem mojstru v Padovi. Sledila so izpopolnjevanja v zlatarskih šolah v Firencah in Rimu. Nakit izdeluje predvsem iz srebra, pri izdelavi pa prepleta različne zlatarske tehnike. Razstavo sodobnega nakita spremlja serija fotografij na platnu, ki predstavljajo makro posnetek delovne površine, kjer nakit nastaja.

''Zdi se nam, da nam svet nalaga vse bolj kompleksne življenjske razmere in izzive, do katerih se je včasih zelo težko opredeliti. Čutiti je, da pretekle logike razmišljanja padajo in posamezniku se na trenutke zdi, da nad potekom dogodkov nima nadzora ter da sta ves njegov trud in prizadevanje za boljši jutri zgolj kaplja v morje. Pa vendar brez vseh kapljic, ne bi bilo oceana - vsaka kaplja šteje. Vsi smo del celote. In vsi smo celota.''Projekt SOLJKE

Prijavite se na naše e-novičke