Nega rok v času epidemije koronavirusa

30.10.2020 / V rubriki Novice Nasveti

Širjenje novega koronavirusa spreminja naš vsakdan, tudi v smislu osebne higiene. Prilagaja se nega obraza zaradi pogostega nošenja zaščitnih mask, predvsem pa se veča potreba po negi rok, saj so te v prvi bojni črti. Redno in temeljito umivanje rok pripomore k preprečevanju okužb in širjenju bolezni. Pogosto umivanje rok ter prekomerna uporaba razkužil pa lahko tudi poškodujeta kožo na rokah, zato je izredno pomembno, da z ustrezno nego ohranimo zaščitno lipidno plast. Ta je bistvenega pomena za normalno delovanje kože in preprečuje nastanek suhe, razdražene in razpokane kože.

V sodelovanju s slovenskimi farmacevti smo razvili prvo linijo izdelkov za nego in čiščenje kože, ki temeljijo na slanici iz Sečoveljskih solin. Kot prvi izdelek na naše police prihaja krema za roke. Poleg dobro poznanih negovalnih sestavin, kot so karitejevo in mangovo maslo, pa jojobino olje in glicerin, krema vsebuje tudi slanico oz. kot ji pravijo aqua madre-mati vseh voda. Ta dragocena tekočina, ki ostane na dnu solinskih bazenov, potem ko solinarji ročno poberejo morsko sol je izjemen koncentrat morske vode z visoko vsebnostjo številnih elementov, od katerih izstopa magnezij. Številne tuje raziskave so namreč pokazale, da z magnezijem bogata slanica neposredno deluje na zunanjo (roževinasto) plast kože (stratum corneum) tako, da izboljša njeno hidratacijo, kar pripomore k bolj elastični, gladki in lepi koži.

Pazite na vaše zdravje in poskrbite za ustrezno nego rok. Krema za roke s slanico je zagotovo dobra izbira za vsakodnevno nego rok. Lahkotna tekstura se hitro vpija, kožo navlaži ter odišavi s citrusnim vonjem verbene, ki je všeč tako ženskam kot moškim.


dr. Neli Glavaš, razvojna tehnologinja za kozmetični program


Projekt SOLJKE

Prijavite se na naše e-novičke