Nega kože po poletju

01.10.2021 / V rubriki Nasveti

Vkorakali smo v jesen, zato je sedaj čas, da se posvetimo negi kože po poletju. V zadnjih treh mesecih je bila naša koža pogosto podvržena številnim vremenskim pogojem, predvsem pretiranem izpostavljanju škodljivim UV-žarkom, zato ji moramo v začetku jeseni posvetiti več pozornosti. Čeprav smo celo poletje zvesto uporabljali zaščito pred soncem, lahko kljub temu na naši koži opazimo zamašene pore, naša koža je pusta in brez sijaja.

Prvi korak k jesenski negi kože je temeljito a nežno čiščenje por. V ta namen imamo na solinah dva odlična izdelka, ki bosta poskrbela, da bomo s površine kože odstranili vse odmrle kožne celice in ostalo umazanijo, ki se je nabrala v porah. Ljubiteljice naravnih izdelkov bodo navdušene nad našim solinskim blatom. Gre za edinstveni kozmetični izdelek, ki ga tvori narava in je izjemno bogat s številnimi morskimi minerali. Maska s solinskim blatom kožo globinsko čisti in regenerira, a brez da bi jo izsušila. 

Enako učinkoviti so tudi naši solni pilingi, ki vsebujejo približno 40 % naše tradicionalno pridelane soli. Poleg tega so pilingi obogateni z negovalnimi sestavinami, zato jih lahko uporabljamo bolj pogosto. Izbirate lahko med cvetličnim vonjem vrtnice, svežo verbeno ali aromatičnim vonjem naše mešanice eteričnih olj mediteran. Na voljo so tudi pilingi brez dišav, ki so še dodatno obogateni z oljčnim oljem in aloe vero.

Projekt SOLJKE

Prijavite se na naše e-novičke