Maske za obraz s solinskim blatom

13.01.2023 / V rubriki Novice

V veliko veselje in ponos nam je, da vam lahko predstavimo in ponudimo naše nove »Peel off« maske za obraz s solinskim blatom. Linijo izdelkov Lepa Vida, ki stremi k vključevanju ročno pridelane naravne morske soli, slanice in solinskega blata v kozmetične izdelke za vsakodnevno uporabo, smo obogatili s tremi različicami maske za obraz. Naši osnovni recepturi smo dodali tri priznane aktivne učinkovine in jih glede na funkcijo ločili na masko »Detox« z modrozeleno algo spirulino, »Anti-Age«, ki vsebuje ekstrakt grozdnih lupin, in »Deep Clean« z dodatkom aktivnega oglja. Gre za maske, ki so primerne za vse tipe kože in kožo izdatno navlažijo.

maske za obraz s solinskim blatom komplet


Sestava:

Izhodiščna sestavina naših mask za obraz je sušeno solinsko blato iz Sečoveljskih solin (Maris Limus). To je vse od leta 2013 s strani Ministrstva za zdravje RS opredeljeno kot naravno zdravilno sredstvo, pri čemer velja poudariti, da gre za element, ki v našem okolju dolgo slovi po svojih terapevtskih in negovalnih lastnostih. Naše blato, podvrženo posebnemu, naravnemu postopku zorenja s slanico (Aqua Madre), s svojo bogato mineralno sestavo kožo revitalizira in obnavlja. Med minerali velja izpostaviti zlasti magnezij, ki je del številnih biokemičnih procesov v našem telesu. Izvrsten je tudi za našo kožo, saj blaži vnetja, uravnava regeneracijo kože in jo ščiti pred zunanjimi vplivi. Solinsko blato vsebuje tudi kalcij in žveplo. Kalcij je ravno tako kot magnezij telesu in koži esencialnega pomena. Žveplo pa na našo kožo deluje antibakterijsko in protivnetno. Uporaba preparatov z žveplom je posebej priporočena pri mastnem in nečistem tipu kože, saj pripomore k naravnemu luščenju kože in odstranjevanju nečistoč.

Poleg solinskega blata sta osnovi naših mask dodana še diatomejska zemlja in natrijev alginat. Diatomejska zemlja (Solum Diatomae) je uprašena kamnina diatomit, ki jo sestavljajo fosilni ostanki starodavnih alg iz silicijevega dioksida. Silicij imenujemo tudi mineral lepote, saj je ta eden ključnih elementov sinteze koži lastnega kolagena, pomembnega za ohranjanje mladostnega videza kože.

Natrijev alginat pridobivamo iz rjavih alg (Laminaria hyperborea), uporablja pa se tako v prehrambne kot tudi kozmetične namene. Poleg tega, da alginat našim maskam omogoča t. i. »peel off« funkcijo, kožo vlaži in pomirja. Izboljšuje cirkulacijo krvi in limfni pretok, ter tako pripomore k boljši absorpciji ostalih aktivnih učinkovin v maski. Ravno zaradi alginata imajo tovrstne maske tudi blago hladilno funkcijo in so tako primerno negovalno sredstvo kože po sončenju ali drugih, intenzivnejših tretmajih obraza.


Maska za obraz s solinskim blatom »Detox«

Pri maski za obraz s solinskim blatom »Detox« smo že tako odlični osnovni sestavi dodali modrozeleno algo spirulino (Spirulina Plantesis). Odločili smo se, da tudi tukaj uporabimo algo slovenskega porekla, iz certificirane ekološke pridelave. Spirulina je t. i. superživilo in je v obliki prehranskega dopolnila že dolgo prisotna tudi na našem tržišču. Na naših policah jo lahko najdete tudi v Temni čokoladi s solnim cvetom in spirulino, ki jo prav imenitno dopolni. Poskusite jo in se prepričajte, da je tudi detox včasih lahko bolj sladek. Spirulina kozmetične izdelke dopolnjuje z visoko vsebnostjo antioksidantov. Ti našo kožo ščitijo pred prostimi radikali in tako zmanjšujejo znake prezgodnjega staranja. Spirulina spodbuja celjenje in s svojimi protivnetnimi lastnostmi kožo obnavlja ter razstruplja, tako pa pripomore k bolj zdravemu in mladostnemu videzu našega obraza.


8770 maska za obraz s solinskim blatom detox


Maska za obraz s solinskim blatom »Anti-Age«

Maski za obraz s solinskim blatom »Anti-Age« smo dodali izvleček grozdnih lupin. Proizvodnja vina nam, poleg grozdnih pešk, ki jih najdete tudi v naših milih z grozdnimi peškami, ponuja še en stranski produkt z dokazano visoko dodano vrednostjo. Kar 30 odstotkov ekstrakta grozdnih lupin sestavljajo antioksidanti, kot je resveratrol. Naša koža antioksidante sicer potrebuje čez celo leto, vendar je potreba po njih v poletnih mesecih večja. Takrat smo navadno izpostavljeni večjim vrednostim UV sevanja. Antioksidanti učinkovito zmanjšuje poškodbe kože, povezane s t. i. fotostaranjem (poškodbe kože kot posledice izpostavljanja sončnim žarkom) ter spodbujajo tvorbo koži lastnega kolagena.

8771 maska za obraz s solinskim blatom anti age

Maska za obraz s solinskim blatom »Deep Clean«

Maski za obraz s solinskim blatom »Deep Clean« smo dodali delež aktivnega oglja, pridobljenega iz pepela kokosovih lupin. Aktivno oglje je oblika ogljika, ki v kozmetičnih izdelkih deluje blago abrazivno. Dodano aktivno oglje učinkovito odstranjuje odmrle celice in globinsko čisti kožne pore ter vpija odvečno maščobo. Po uporabi je naša koža sijoča in globinsko očiščena.

8772 maska za obraz s solinskim blatom deep clean


Uporaba:

Maske lahko kupite v priročnih, 20-gramskih pakiranjih. Ob vsaki uporabi vsebini vrečke postopoma dodajamo 60 mililitrov vode, med tem pa hitro mešamo, da dosežemo homogeno zmes brez grudic. Maske gelirajo hitro, zato nemudoma pričnemo z nanašanjem na obraz. Ta naj bo v debelejšem sloju, saj bomo masko tako lažje odstranili. Pri nanašanju maske si lahko pomagamo s kozmetično spatulo, čopičem ali prsti. Preventivno se izognemo predelu oči, nanesemo pa jo lahko tudi na vrat in dekolte. Masko po 15 minutah z enim potegom odstranimo z obraza, morebitne ostanke pa speremo z mlačno vodo.


Vsi izdelki so veganski in primerni za vse tipe kože.

Projekt SOLJKE

Prijavite se na naše e-novičke