Izdelek meseca avgusta- Knjižni program in DVD Sečoveljske soline

31.07.2023 / V rubriki Novice Recepti Ponudbe

V mesecu avgustu smo se odločili, da vam ponudimo 20 % promocijski popust na knjige iz našega knjižnega programa, ter na DVD Krajinski park Sečoveljske soline. 

Knjige, ki jih dobite pri nas lahko razvrstimo v dva sklopa. Na eni strani lahko na naših policah najdete priročne knjižice s kuharskimi recepti, z druge strani pa ponujamo tudi knjige o zgodovini solin ter naravovarstvenem pomenu našega krajinskega parka. Med kuharskimi knjižicami najdete knjigi Podajte mi sol in Recepti naših non. O življenju na solinah v preteklosti govori knjiga Piranska sol. V delu Favnistični in ekološki pregled ptic Sečoveljskih solin, pa je poglavitni poudarek na naravovarstvenih aktivnostih znotraj parka. Dokumentarni film Krajinski park Sečoveljske soline nam skozi zvedavo oko kamere predstavlja svet naravne in kulturne dediščine Sečoveljskih solin.  


Knjižica Podajte mi sol, prosim govori o pomembni vlogi soli skozi čas, tako v vsakdanjem življenju kot tudi v umetnosti, v religiji in v znanosti. Poudarek je na uporabi soli in solnega cveta iz Piranskih solin v kulinariki. Vrhunski slovenski kuharski mojstri so tako pripravili izvirne recepte, kjer je ravno solni cvet nepogrešljiv dodatek jedem. Knjiga je v mehki vezavi, obsega 48 strani in vsebuje barvne fotografije. Na voljo je v slovenskem in angleškem jeziku.

6178 recepti pass the salt please


Knjižica Recepti naših nonje nastala v sodelovanju z učenci iz Osnovne šole Sečovlje. Otroci so od svojih babic - non - zbrali recepte za tipične, preproste solinarske jedi, ki so jih cenili solinarji nekoč in danes. Gre za čisto posebno kuharsko knjigo, kot jo je poimenoval Tone Pavček, ki je zanjo napisal tudi uvod. Knjiga je na voljo v slovenskem in italijanskem jeziku, je mehko vezana in obsega 33 strani. Vsebuje recepte in barvne risbe.

6203 recepti our grandma recepies


Knjiga Piranska sol opisuje Piranske soline in njihov pomen v preteklih stoletjih. Delo se dotika tudi tradicionalnega solinskega izrazoslovja, orodja ter flore in favne v Sečoveljskih solinah. Posebno poglavje je namenjeno zdravilnim dejavnikom solinskega blata ter slanice in njihovega pomena v razvoju zdraviliškega turizma v Portorožu in njegovi bližnji okolici. Knjiga je trdo vezana in obsega 103 strani. Vsebuje tako črno bele kot barvne fotografije ter skice in risbe.  

Knjiga Piranska sol


Knjiga Favnistični in ekološki pregled ptic Sečoveljskih solin, je pravzaprav obsežna študija našega naravovarstvenega nadzornika Iztoka Škornika, v kateri se loti celovitega pregleda ptic Sečoveljskih solin. Zajetna študija tako obravnava ptičji svet Sečoveljskih solin, ki je plod 25 let dolgega in neutrudnega zbiranja podatkov. Monografija je tako v prvi vrsti neizčrpen vir o vseh vrstah ptic, ki so bile kdaj koli zabeležene v Sečoveljskih solinah, pa najsi bodo to gnezdilke, prezimovalke, letni ali zimski gostje ali pa klateži. Knjiga je trdo vezana z barvnimi platnicami, obsega 280 strani s barvnimi fotografijami, grafi in zemljevidi opažanj ptic.

IztokFEP (1)


DVD nosilec Krajinski park Sečoveljske soline obsega 29 minut dolg dokumentarni film, ki opisuje to edinstveno mokrišče v prostoru, ki ga že skoraj tisoč let sonaravno oblikuje človek. Polno posebnih življenjskih okolji z zanimivimi rastlinskimi in živalskimi vrstami je izjemen primer ohranjanja tradicije solinarstva in dragocene biološke raznoterosti. Posnetek si lahko ogledate v slovenskem, angleškem, italijanskem in nemškem jeziku.

dvdR (1)72


Pohitite z nakupi saj so zaloge artiklov omejene. Akcija velja samo v mesecu avgustu oz. do razprodaje zalog. Želimo vam prijetno branje.
Projekt SOLJKE

Prijavite se na naše e-novičke